Bemz 18år!

Ett muntert litet gäng töser har ikväll samlats på Tatung för att fira vår första 18-åring! Emelie Lundgren, aka Bemzebjörn har ikväll hyllats med sång och dans, presenter och god mat. Ja ungefär i alla fall. Efter middagen for Bemz ut på vildare äventyr medan vi andra splittrades åt olika vägar. Men de timmarna vi spenderade på tatung var helt klart lyckade och jag är nog inte ensam som tycker det!
 
(okej helt ärligt ser ingen av oss nöjda ut alls,förutom bemze och det är ju lixom hennes födelsedag och då måste man vara glad.. särskillt jag, ser ut som om jag vill slita strupen av någon...men tro mig, vi var utan tvivel glada och stojjade på!!)

How to start your day, part one.

Dagens frulleeeeeee-Vad ni tittar på är vaniljkvarg och vaniljyoghurt i en salig kompott med chrunchy, blåbär, tranbär och mandlar+ scones med ostkanter (har ni någonsin sett fattigare skärda ostkanter??), ruccola och minitomater. Serveras med te, vaniljsmak,och honung.
 
En ny kategori är nu i full rulle här på bloggen, min kärlek till mat kan ni nu läsa om i kategorin Ätbart! Eller jag har som inte skrivit något om mat.. det är mest bilder på mina frukostar... Men jaja det finns plats för utveckling! 

Frost och is

Jag kan tycka att jag hade en ganska mysig morgon. Jag tog nämnligen sovmorgon till dryga tio utan att jag visste om det... Planen var att Isak skulle väcka mig då han for till skolan men då inte hans fem väckare ringde.. ja det blev en sovmorgon i alla fall.Och sen var jag helt säker på att jag hamnat i typ lappland då jag bara blundat i en sekund på bussen och ser sedan landskapet till vänster... Bussen körde på typ en cykelväg..
 
Till höger ser vi dessutom Magda. Hon gör sig redo inför att kriga sig genom den intensiva ringette-matchen som utspelade sig minuter efter att bilden var tagen. (Hon överlevde.)

Eftersom jag inte gjort ett sånt här inlägg på år blev det lite längre än vad jag tänkte, därför får den en lika onödigt lång rubrik.

 
 
 
 
 
Emmy om en nyvaken Elvira:
Det ser ut som om du dragit upp snor i hjärnan och sedan gråtit ut det igen!
 
Arvid till moder:
I dag har jag fått vuxenpoäng, diskat, bäddat sängen och hämtad kottarna på dagis, men jag fryser nå så jäkulskt.
-ja vadådå?
Jag skottade gången in till huset i kalsonger.
-skottade du fram bilen så också?
Nej är du tokig?? Då hade jag morgonrocken.
 
Ett förföriskt sms från okänt nummer.
Kommer du hit ikväll? Jag har gjort något speciellt åt dig.
-Och vem fan är du?
Mormor. 
(hon hade gjort kroppkakor)
 
Elvira till Idrottsläraren Gullevi under simmning:
Jag är inte så sugen på att simma då min astma blir galen och jag är rädd för vatten...
-MEN lilla gummaaan, hur kan det komma sig? Jag har ju som lite svårt att sätta mig in i den situationen då jag inte är det, är det något som traumatierat dig i din barndom? Är det alla sorters vatten? Hur gör du när du duschar???
 
Axel om Elviras fullspackade schema. 
-Elvira du är som en sigenare. Har inget riktigt hem och stannar inte på samma ställe längre än någon timme.
 
Axel under redovisning i svenska.
-Lucia kom med uttalandet att hon vägrade ligga underst vid samlag. Det är ju lite konstigt att för det första, hon helgon-förklarades samtidigt som hon låg runt så öppet och för det andra...Vem fan vill inte ligga underst??
 
Swagda McYolo: När jag simmar hänger mitt huvud efter eftersom jag har för tungt huvud för min hals.
 
Erik: Asså ibland blir jag svettig av att äta godis eftersom jag glömmer bort att andas
 
Sökt:ordet throw
Samuel:When you tosses a dwarf,youuu...?
Elvira:Don't tell the elf!!
 
Stinarabidabi bla bla Elvira Lundgren blutibabbel
Elvira:Men Stina, jag heter juh inte Lundgren..
Stina: men...Lundström?Lundgran? Lundgröt?
 
Josse:Elvira, jag tycker om att du inte har något fel.
 
Niklas:Min systerdotter åt papper..
Swagda McYolo: Jag minns inte senaste gången jag åt papper.. Nej vänta det var igår. Igår åt jag papper.
 

The guy who already knows

I flera dagar nu har jag planerat att göra det trevliga och krispiga ni ser på bilden ovan. Från början är det power-bars, men jag tror jag överskred nyttighetsgränsen och kallar de därför för frökakor. Mina innehöll kokos, sesamfrön, solroskärnor,pumpakärnor, müsli och crunchy müsli, russin och torkade aprikoser, mandlar, tranbär och choklaaaaad. Ja och två äggvitor!
Jag fick orginalreceptet av Stina. 

Frozen

 
Jag är så otroligt taggad på Frozen just nu, har redan sett den engelska versonen typ 40 gånger men nu vill jag ha SVENSKAAAAA. Helt ärligt, ska ringa nånstans och säga att jag vill vara en disneyprinsessa. Det är min absolut största dröm, att få vara röst till en och bara sjunga och ha på sig klänning hela tiden, att vara godhjärtad och mysa med vilda djur hela tiden... För det är vad man gör om man är röst till en disneyprinsessa. 
 
Om ni inte orkar se hela klippet, se slutet i alla fall.

And it's not even my birthday, my birthday

Något fint har dampt ner i bervlådan, ett par helt nya och underbart superfina cheerleadingshorts,
ett par Nike pro!!!
Jag tror innerligt och ypperligt att jag kommer slänga högre, dansa bättre, klara mina flickisar och hoppa minst en halvmeter högre. Amen. 

Good morning

Imorse hade jag sovmorgon och lyxade till det med Am-pannkakor, hallon, banan och hallon-choklad + en stor kopp grädd&rabarber-te. 

Syringa lilac

Två små fina toppar som fick följa med mig hem idag efter skolan. Kan helt omöjligt bara vara jag som är överlycklig över alla fina vår-kläder som finns nu, och eftersom jag är lite av en sol-dyrkare har jag räknat ut att vi kommer få en timme mer sol var tionde dag (i alla fall närmaste månaden hehe). 

New years day

Cheerleading-korta nyårs-naglar och en rynkig rygg.
 
Idag har jag slitit som ett djur. Gjort kola och ätit på max. Hårt liv men någon måste leva det. Nejdå, har faktiskt gjort tre olika omgångar med kola, en hård som en bordsskiva, en i substans ytterst snarlik karlssons klister men det gick att rädda genom att förvara i frysen. Funderar på att skänka dom till ett ålderdomshem, finns inte en chans att någon skulle ha problem med att tugga detdär, no way josé. Det lönade sig på slutet dock, den tredje smeten blev underbar och fick finfin konsistens.
 
Och det var berättelsen om mitt kola-kok. 

New years eve

Efter middag med mosters familj och lite mys med kusinerna så hamnar jag hemma hos Tilda för lite utökat nyårsmys med ett glatt ursviken-gäng, tror vi blev cirkus femton stycken. Trekamp med smak-duell, vad-klämmande och tampong-race gjorde kvällen ytterst lyckad. Det kändes som ett väldigt bra avslut på 2013 och en fin början på 2014. 
 
Edit: många verkar inte ha förstått vad ett par strumpdamasker är, det är alltså ett par strumpbyxor i nylon! Strumpbyxor som man ser igenom, ni ser ovanstående bild!